Monday, June 8, 2009

wajib kahwin kah aku?

semase berlansungnya kenduri perkahwinan pertama abg aku(tak tau la bile ke2 atau ke3 akan menyusul) aku telah dilantik menjadi pengapit abg aku secare pakse.rupenye baju melayu warne krim yg diberi bukan la bermaksud bahawa abg aku sayang kepada aku,rupenyer hanyalah untuk menjadikan aku pengapit,tu pon aku tau bile die tarik aku suh ikut die mase bejalan didalam dewan perkahwinan lantas kene memegang kipas dan mengipas2 abg aku tu.ikutkan hati nak aje aku kipas kat pipi kanan dan pipi kiri die secare bergilir2.
kemarahan aku menjadi reda setelah satu pesembahan nasyid mengambil tempat di penjuru kanan pentas tempat abg ku besanding,walaupon yg dimekap adalah pengantin perempuan tetapi penyayi nasyid tu lagi terselah seri nyer,ikutkan hati nak ku tolak kedue mempelai yg aku sedang kipas dan diganti dengan aku dan penyanyi nasyid berkenaan.tapi apekan daya aku risau sedare mare takkan merestui persandingan kami mungkin alasan mereke aku belom menikah,hey kemon la beb wa org KL nikah tu kemudian la kawin dulu celop due tige kali baru nikah.
akal logik aku masih berfungsi rupenya,aku hanye mengusyar gadis penyanyi nasyid yg bertudung biru(from now on gadis nashid jadik si tudung biru) itu dari atas pelamin sampai aku tak menyedari yg tengkolok raja sehari abgku telah menjadi mangsa hayunan kipas gairahku.kupandang dahi licin si tudung biru wah perfact,pandang hidung wah tajam nyer boleh buat korek idung semase french kiss,pandang mata wah putih hitam yg sempurna tak sabar ku lihat mata mu kuyu menahan ghairah,ahh aku terpikir sex ketika itu.cepat2 aku beristigfar akal logik ku kembali berfungsi,terase berdosa dengan hanya memikirkan hal begitu walhal si tudung biru yg ku lihat sangat sopan dah penuh cahaya keimanan....mungkin sampai masa akan aku suruh mak aku masuk meminang agar aku boleh bercinta selepas menjadi halal.



................sambung kemudian la,rase nak mas tu bait lak bile ingat kat die..................

6 comments:

  1. Ye..ko patut kawin.Air dah meleleh celah tealinga.Kepala tak dapat tampung.

    ReplyDelete
  2. takut aku mendengar....sorry la aku xtipon.aku tgh berlakon jd baek ni

    ReplyDelete